Élet-Stílus

Jógával jobb a szex

joga(960x640)(2).jpg (jóga, )
joga(960x640)(2).jpg (jóga, )

A szexuális életet is formába hozza.

Felejtsük el a gyertyafényes vacsorát és a romantikus zenét, inkább jógázzunk egyet. Jó néhány gyakorlat ugyanis felturbózza a libidót – állapították meg a dél-koreai Szuwon Katolikus Egyetem szakemberei. A kutatás során olyan 30 és 60 év közötti nőket vizsgáltak meg, akik nemcsak súlyproblémákkal küzdöttek, hanem a szexuális érdeklődésük is a padlón volt. Ám azokban, akik elvégeztek egy 12 hetes jógatanfolyamot, ismét feléledt a vágy a szexre.

A kutatók szerint a jógázás során begyakorolt légzésszabályozás és egyensúlyi állapot, valamint a test feletti kontroll nagyban javította a vérkeringést, ettől pedig ismét erőre kapott a libidó.

Fotó: Northfoto

A kutatók 41 olyan nőt is megvizsgáltak, akik metabolikus (anyagcserével kapcsolatos) szindrómában – amelyet korunk népbetegségének tartanak – szenvednek /tünetei: vércukorszint-emelkedésre való hajlam, magas vérnyomás, elhízás, valamint magas koleszterinszint/. Közülük húszan kóstoltak bele a jógázásba, majd 12 hét elteltével megmérték a libidószintjüket. Az eredmény pedig sokatmondó: akik elvégezték a kurzust, újra kedvet kaptak a szexhez, míg a többieknek, akik nem jógáztak, továbbra is alacsony maradt a libidójuk. Az pedig csak hab a tortán, hogy a jógázó csoport tagjainak még a vérnyomásproblémájuk is rendeződött.

„A tapasztalatok azt mutatják, hogy jógával remekül kezelhetők nőknél a szexuális zavarok” – állapították meg a kutatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik