Belföld

Jógának álcázták a pornót?

joga(960x640)(1).jpg (jóga, )
joga(960x640)(1).jpg (jóga, )

Pornófilmszereplők és -készítők is előadói voltak az első magyarországi Transformart jógafesztiválnak – állítja a Magyar Nemzet.

A Transformart – Festival of Art & Tantra nevű rendezvényt múlt héten tartották a Tapolcától néhány kilométerre fekvő Uzsa településen. Az egyhetes fesztiválon tantrikus múlttal rendelkező dán, svéd, argentin, román, francia és magyar előadók is részt vettek. A programkínálatban számos érdekes workshop szerepelt, úgymint Lírai erotika a filmben, Tantrikus tangó, Tantrikus pszichoráma vagy a szexualitástól a remekműig – sorolja a lap.

Bár a rendezvény központjában a művészetek álltak, a Magyar Nemzet szerint könnyen lehet, hogy mindez csupán látszat, s valójában a pornográfia és a szex kapta a főszerepet a jóga köntösébe bújtatva. A fesztivál szervezői közt négy olyan civilszervezet is van, amely közvetlenül kötődik a vitatott és botrányokkal terhes MISA jógamozgalomhoz (Movement for Spiritual Integration in Absolute – spirituális eggyé válás a teljességben mozgalom), amelynek volt vezetőjét hat év börtönbüntetésre ítélték Romániában. A Magyar Nemzet munkatársai ellátogattak az uzsai fesztivál zárónapjára. Bár kilétüket nem fedték fel, a fesztivál nyújtotta workshopokra mégsem tekinthettek be – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik