Élet-Stílus

Jógázniuk kellene a raboknak

Mentálisan jobb hatással lenne rájuk, mint a börtönedzés.

A jóga javíthatja a börtönlakók hangulatát és mentális egészségét, valamint hatással lehet az impulzív viselkedésre – derül ki az Oxford Egyetem friss kutatásából.

Az eredmények alapján a tízhetes jógakurzust végzett elítéltek jobb hangulatról, kevesebb stresszről és indulatkezelésről számoltak be azon társaikhoz képest, akiknek a napi rutinjában semmilyen változás nem történt.

A börtönedzésnél is van jobb módszer

“Javaslatunk alapján a jóga tényleg hasznos az elítéltek számára” – mondta a kutatást vezető Dr. Amy Bilderbeck és Dr. Miguel Farias. “Ez még csak egy előzetes eredmény, de korábban senki sem vizsgálódott a témában. A börtön falai között tartott jógaórák jóval olcsóbb megoldást kínálnak a többi mentális egészséget javító intézkedésnél. Jelentős közpénzt lehetne megspórolni vele” – tette hozzá Dr. Bilderbeck. A kutatók a londoni King”s College, a Surrey-i Egyetem és a holland Radboud Egyetem munkatársaival közösen publikálták értekezésüket a Journal of Psychiatric Research című szakfolyóirat hasábjain.

Betegebbek a rácsok mögött élők

A börtönlakók körében sokkal nagyobb arányban fordulnak elő mentális egészségügyi problémák, mint az átlagos populációban. Az elítéltek gyakran stresszel, agresszióval és antiszociális viselkedéssel élnek, valamint több kábítószert és alkoholt fogyasztanak.

Ha szeretne még többet megtudni, kattintson ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik