Élet-Stílus

1 fontból megúszták az esküvőt

Hihetetlenül olcsón hozták össze a ceremóniát, ami szerintük tökéletes volt.

A skót-felföldi Invernessben élő, 36 éves művész, Georgina Porteous és párja, a 39 éves énekes-zeneszerző, Sid Innes azt szerette volna megmutatni, hogy nincs szükség hatalmas pénzekre egy esküvőhöz. A szerelmesek – akik amúgy aktív környezetvédők, valamint pazarlásellenesek – mindössze 1 fontot (átszámítva körülbelül 357 forintot) fizettek a szertartásért és a lakodalomért, miközben a britek átlagosan 20 ezer fontot (átszámítva 7 millió forintot) költenek el.

S hogyan sikerült szinte ingyen összeházasodniuk, eltekintve a 70 fontra (25 ezer forintra) rúgó házasságkötési engedélyektől? Íme, a titkuk:

A lakodalmat a házuk mögötti csűrben tartották, a fogadást a csűr előtti gyepen; az ennivalóról pedig a vendégek gondoskodtak. A pár ugyanis megkérte a meghívottakat, hogy hozzanak finomságokat az esküvői piknikre. Georgina nénikéje az esküvői tortát vállalta be, a lelkes rokon mindjárt hármat is készített, s mindegyiket a fiatal pár monogramjával díszítette. A zenéért pedig a menyasszony apja felelt: szaxofonján nyomta a jazzes talpalávalót.

Forrás: Daily Mail

Egyedül a menyasszonyi ruha jelentett költséget, ám csupán 1 fontot. Az olcsó darabra Georgina egy turkálóban bukkant. Sid öltönye és nadrágja egy többéves, Mark&Spencer üzletből származó darab volt. A gyűrűket pedig a kertjükben talált agancsból faragták ki, saját kezűleg.

Az esküvői fotókat Georgina egyik ismerőse készítette, viszonzásképpen, hogy korábban a fiatal nő filmrendezői segítséget nyújtott neki. Sőt a szertartást is megúszták ingyen, a pap ugyanis a fiatal pár egyik korábbi segítségét viszonozta ilyen módon.

„Nem akartunk hatalmas cécót. Az esküvőnk gyönyörű volt, és a vendégek is azt mondták, ez volt a legszebb esküvő, amin valaha voltak” – mesélte az újdonsült feleség, aki párjával Berlinbe utazik nászútra.

Forrás: Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik