Élet-Stílus

Hasában a szívével született

Életmentő műtétre vár a kínai fiatalember.

Huang Rongming egy bizarr rendellenességgel született 24 évvel ezelőtt: rossz helyen fejlődött ki a szíve, ugyanis a hasüregében alakult ki, ráadásul ki is domborodik. Emiatt a Henan tartományban élő, gyári munkás szinte járni is alig tud, mivel folyamatosan fulladozik és elkékül. Ráadásul, mivel a szíve nagyon kitüremkedik a hasából, s csak egy vékony bőrréteg fedi, akár egy könnyű ütés is megölheti, hiszen egyáltalán nincs védve.

Forrás: Daily Mail

A tízórás műtétre, amelynek során korrigálják ezt a ritka, veleszületett rendellenességet, csak most kerül sor, ugyanis nagyon leromlott a férfi állapota, és mindenképpen meg kell operálni. A komoly szívműtét átszámítva mintegy 7,3 millió forintba kerül, ám miután bemutatta a kínai média Huang történetét, 6 nap alatt összegyűlt a pénz az operációra.

Az orvosok a műtét során eltávolítják majd a szívét a hasából, és visszahelyezik a bordái közé. Huang reméli, hogy a beavatkozás után végre normális életet élhet, és fulladozás vagy elkékülés nélkül is járhat, sétálhat.

Ez a születési rendellenesség egyébként nagyon ritka, egymillió újszülöttből mindössze ötnél fordulhat elő. A legtöbb beteg azonban már a születés után meghal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik