Élet-Stílus

Ezért bámuljon nyugodtan melleket

Tíz percnyi mellstírölés harminc perc aerobikkal egyenlő.

Nem, ezt a felettébb hasznos tudást kivételesen nem – a látszólag folyton unatkozó – brit tudósoknak köszönhetjük. Most a németek voltak azok, akik időt és pénzt nem sajnálva, átfogó és alapos kutatást folytattak, hogy végre tudományosan is bizonyítsák: a női mellnek jótékony hatása van a férfiak egészségére.

A nagyüzemi mellbámulást és annak egészségre gyakorolt hatásait, lelkes csapatával öt hosszú éven keresztül tanulmányozta Karen Weatherby professzor. Akiről jó ha tudjuk, hogy maga is nő, így teljesen kizárt, hogy holmi kutatásnak álcázott kéjelgés miatt kezdett volna vizsgálatba.

És az eredmény? A New England Journal of Medicine nevű szaklapban megjelent összegzés szerint egy dúskeblű hölgy bámulása – dobpergés – kifejezetten egészséges: növeli a vérnyomást, ezáltal javítja a vérkeringést majdnem úgy, mint egy kiadós, 30 percig tartó aerobikedzés.

A professzor ajánlására ezt az “edzésfajtát” idősebbek is minden további nélkül elkezdhetik: 40 év felett legalább 10 percig érdemes nézni a D kosaras vagy annál nagyobb méretű kebleket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik