Élet-Stílus

Új őrület: szépüljön csigával!

csiga (csiga)
csiga (csiga)

Csigák lettek a szépészeti kezelések legújabb kellékei.

A tokiói Ci:z.Labo kozmetikai szalon egy új szépségápolási kezelést vezetett be, amelynek a lényege: élő csigákkal szépítik meg a vendégük arcbőrét. Arcradírozás helyett ugyanis kiválóan lehet alkalmazni ezeket a puhatestű állatokat (már 5 perc is elég), mivel nagyszerűen kitisztítják a pórusokat

„A csigák nedve segít az elhalt hámsejtek eltávolításában, ápolja a bőrt leégés után, sőt hidratálja” – magyarázza Manami Takamura, a tokiói szépségszalon szóvivője. Ráadásul ha közvetlenül élő csigákat helyeznek fel a páciensre, 100 százalékosan bejut az arcbőrére a puhatestű állat jótékony nedve, s már azonnal hat.

Fotó: Yoshikazu Tsuno / AFP

A japán kozmetikusuk állítják, a csigákat a ráncok ellen is be lehet vetni, mert az általuk kibocsátott nedvnek sejtfiatalító, -regeneráló hatása van, emiatt már régóta be lehet szerezni olyan kozmetikai termékeket a piacon, amelyek „csigaesszenciát” tartalmaznak. A tokiói szalon azonban elsőként alkalmazza az élő csigás arckezelést, amely 5 percig tart, de emellett arcmasszást, és egyéb -kezelést is kap a vendég. A csigás kezelés átszámítva mintegy 24 ezer forintba kerül.

„Eleinte fura érzés, ahogy csúsznak a csigák az ember arcán, de idővel meg lehet szokni. Ráadásul nagyon relaxáló hatású, emiatt a legtöbb vendégünk hamar elalszik” – jegyzi meg Takamura. A vendégek állítják, az arcbőrük tényleg simává és hidratálttá vált a csigás kezeléstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik