Élet-Stílus

Új divat: hódít a szülés előtti intim gyanta

A szépségszalonok már szülés előtti átalakító kezeléseket is kínálnak. Egyre több kismama véli úgy, hogy a vajúdás vagy a császározás ellenére ezen a napon is ugyanolyan jól kell kinézni, mint az esküvőn.

Az újdonsült anyukák egy része sokkal jobban érzi magát, ha közvetlenül a szülés után készült fotókon bombaformában pózolhat, karjában az újszülöttel. Erre pedig már megvan a lehetőségük, hiszen egyre több brit szépségszalon kínál olyan kezeléseket, amelyek kimondottan a kismamákat célozzák meg. Intim gyantázás (bikinivonal, stb.), barnító testfújás, pedikűr, manikűr, szemöldökkiszedés, valamint hajápolás egyaránt szerepel a kínált csomagban. A tapasztalatok szerint az utóbbi időben 10 százalékkal ugrott meg Nagy-Britanniában a közvetlenül a szülés előtt igénybe vett szépségápolási kezelések száma.

Fotó: shutterstock

Korábban a nők elfogadták, hogy a vajúdás, a szülés a kinézetüket is megviseli, s nem tudják a legjobb formájukat hozni egy-egy fotó erejéig. Ám manapság egyre több kismamát az is érdekel, hogy a lehető legjobban mutasson azokon a felvételeken, amelyek az anyaság első, boldog pillanataiban készülnek róluk.

Ennek érdekében egyre több középosztálybeli brit nő veszi igénybe a szépségszalonok átalakító szolgáltatásait, amelyek kimondottan a nagy napra, azaz a baba világra hozatalának napjára szólnak. Ezeknek a szülés előtti szépészeti beavatkozásoknak a száma különösen az okostelefonok térhódításával ugrott meg, hiszen a képeket egyből ki lehet posztolni a Facebookra vagy a Twitterre, hogy a rokonok, barátok, ismerősök is láthassák, ezért nem mindegy, milyen külsővel domborít rajta az újdonsült anyuka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik