Élet-Stílus

Még lefogyhat a nyaralás előtt

Olvasónk a leghatékonyabb módszert kereste.

Nő legyen a magas sarkújában, aki el tud igazodni a különféle alakformálással kecsegtető ajánlatok között. Minél többet keresgélek, annál újabb és újabb csodamódszerekből csemegézhetek. Szeretnék végre hosszú távon megszabadulni az évek során felszedett zsírpárnácskáimtól a fenekemen, hasamon. A karom sem a régi, kicsit lötyögős lett, nem beszélve a combom hepehupáiról. De vajon találok olyan megoldást, ami tartós is lesz végre?

Melyik fogyasztó kezelést válasszam?

Egy kis olvasgatás után a műtéti zsírleszívás és a kozmetikai zsírbontás tűnik a két fő csapásiránynak, ezeket mondják ugyanis tartósnak. A zsírleszívást hamar elvetettem, rettegek a fájdalomtól és az esetleges szövődményektől, az áráról nem is beszélve. Maradtak a kozmetikai kezelések, mint az ultrahangos zsírbontás, kavitációs zsírbontás, rádiófrekvenciás zsírbontás, injekciós zsírbontás, zsírfagyasztás, stb.. Már most belezavarodtam! Amit elsőre kihámoztam, hogy az ultrahangos zsírbontással kapcsolatban van a legtöbb tapasztalat. Akkor nézzük azt.

Hogyan működik az ultrahangos zsírbontás

A 40.000 Hz frekvenciájú fókuszált ultrahanghullám buborékokat hoz létre a zsírsejtek közötti térben. Ezek a buborékok kezdetben egyre nagyobbra nőnek, majd a hőmérsékleti és nyomásviszonyok következtében hirtelen összeroskadnak, vákuumot hoznak létre. A vákuum a zsírsejtekre szívó hatást fejt ki, így ezek a hirtelen nyomásváltozás következtében szabályszerűen „felrobbannak”


A kezelés után 15-20 perc masszázs jár
Forrás: Northfoto

A jó hír, hogy, az eljárás a zsírsejtek számát csökkenti –amit eddig egyetlen kozmetikai kezelés nem tudott csak a műtéti zsírleszívással, – tehát végre tartós,,jojó effektus” nélküli eredményt érhetek el. A kezelés teljesen fájdalommentes nincs mellékhatás. Ez kell nekem, mert nagyon alacsony a fájdalomküszöböm.

Több szalonra is rákerestem, helyenként egy testrész 1-2 tenyérnyi részét, valahol nagyobbat is kezelnek. A kezelések, 15-30-45 percesek, szalononként változóak, utána pedig 15-20 perces masszázst végeznek. Egy kúra minimum 7-12 alakalomból áll, amit egyesek 2-3 naponta, mások hetente javasolnak ismételni.

Rádiófrekvenciás zsírbontás?

A másik, ami felkeltette az érdeklődésem, az a rádiófrekvenciás kezelés volt. Egy ilyen kezeléssel a hullámokat a bőr mélyebb rétegeibe vezetik, így az elektromos ellenállás útjába került zsírsejtek hőt termelnek, ahhoz ugyanis, hogy a kezelés eredményes legyen, kellőképpen át kell melegednie a bőrnek és a zsírszövetnek is.

A kezeléseket hetente 1-2 alkalommal javasolják. Hossza változó: 20-40-60 perces is lehet a kezelt testfelület függvényében.

Mi is a különbség akkor az ultrahangos zsírbontás és a rádiófrekvenciás zsírbontás közt?

Sok napos kutatás után megtaláltam a választ. Mindkét kezeléssel állítólag centiméterben mérhetem a változást úgy, hogy közben megszűnik a narancsbőr is. Az ultrahangos kezeléssel tartósabb eredményt érhetek el, (mint a zsírleszívással), a másikkal vagyis a rádiófrekvenciással pedig csak részleges, mert az ultrahangos zsírbontás a zsírsejteket szétbombázza és mivel ezek a sejtek nem szaporodnak, a kezelés helyén már soha nem lesz annyi zsírsejt mint előtte volt.


A módszer tartós, nincs több jojó
Forrás: Shutterstock

Nincs több jojó, ezt el sem hiszem!

Mint kiderült, rádiófrekvenciás zsírbontás nem létezik a szó szoros értelmében, mivel a rádiófrekvencia nem képes a zsírsejtek számát csökkenteni. A kezelések során a felmelegített területen csak a zsírsejtekben tárolt „felesleges”anyagok (víz, salak) távoznak, a zsírsejtek megmaradnak. Tehát a rádiófrekvencia csak a zsírsejtek térfogatát csökkenti. Úgy működik, mint a legtöbb diéta. Vagyis ha folyamatosan csinálom, akkor megtartom az eredményt, ha kicsit elengedem magam, akkor sajna hamar elveszítem azt.

A rádiófrekvenciát különben a legtöbb szalonban csak az ultrahangos zsírbontás kiegészítő kezeléseként használják 5-15 perces időtartamra.

Hajrá, megvan a befutó!

Most már látom a fényt az alagút végén! Az ultrahangos zsírbontás a nekem való! Hívogatom a szalonokat egymás után, ám hamar rá kell jönnöm, nem is olyan egyszerű a dolog: először is, döntenem kell, milyen testrészt szeretnék először kezeltetni, mert állítólag egyszerre többet nem érdemes. Melyik legyen az, amikor a csípőm, a pocakom,a karom és a combom is átformálásra vár? Az árakon is megdöbbentem! Egy minimális kúra egy testrész esetén 80-100.000 Ft között mozog.

Esetemben a fenék és a has kezelése még bérlettel is 160.000-200.000 Ft, ekkora összegre nem számítottam! Ja és az időpontok! Egy közelben levő szalont kiválasztottam, hogy legalább az utazással ne kellejen sok időt töltenem, de ott a számomra megfelelő délutáni időpontok már foglaltak voltak. Akkor jöhet egy messzebb levő szalon több átszállással, mert kocsival biztos nem megyek a parkolási díjak és a dugók miatt.

A végén a füzetemet teleírtam címekkel, időpontokkal, megpróbáltam kiigazodni rajta, reménytelenül. A megoldás pedig annyira egyszerű volt: a szalonok kezeléseit otthoni zsírbontóra kell cserélni, mert mint kiderült, már ilyen is létezik. Minden előnye megmarad, és úgy igazítom a kezeléseket, ahogy nekem tetszik és még olcsóbb is.

És hogy melyik lett végül a befutó? Íme: Otthoni zsírbontó készülék

 

Molnár Erzsébet

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik