Élet-Stílus

Tuti módszer a tojás szétválasztására

főzés (főzés)
főzés (főzés)

Itt a mentőöv annak, akinek eddig sehogy se ment.

Gordon Ramsay-nek vagy Jamie Olivernek meg sem kottyan a tojás szétválasztása, ha azonban mi nehezen birkózunk meg ezzel a feladattal, érdemes beszerezni ezt a konyhai kelléket. A speciális habverő felületén egy bemélyedés található, oda kell pottyantani ugyanis a tojás tartalmát a feltörés után. A rácsozat pedig hipp-hopp kettéválasztja a tojássárgáját és a fehérjét: míg az előbbi fennmarad a rácsozaton, addig az utóbbi azon keresztül lecsurog.

S mivel a „tojásszétválasztó” eszköz egyben habverő is, miután félretettük a sárgáját, máris hozzáláthatunk a keveréshez.

Fotó: tuvie.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik