Élet-Stílus

Így főzzünk maradékból

Hasznosítsuk a kamránk kincseit!

 

Hónap végére a pénztárcánk kiürül, nehéz ilyenkor a családnak egészséges, laktató ételt varázsolni az asztalra. Ne essünk pánikba: nézzünk szét a kamrában és a hűtő polcain, biztosan találunk olyan alapanyagokat, mellyekkel kihúzzuk a következő fizetésig!

Manapság nem egyedi eset, hogy a pénzünk akár már a hónap közepén elfogy. Magyarország lakosságának nagy része pedig nem rendelkezik megtakarításokkal, melyekhez ilyen esetben hozzá lehet nyúlni. Lássuk, mit tehetünk, hogy minden nap kerüljön étel az asztalra!

Megelőzés

Segít, ha hónap elején előre megtervezzük nagyjából a havi menüt, akkor ritkábban fordul elő, hogy kifutunk a konyhapénzből.

Ugyancsak érdemes a fizetés utáni nagy bevásárláskor odafigyelni arra, hogy olyan alapanyagokat is megvegyünk, melyeket később, ha kicsit megszorulunk, elő tudunk venni a spájzból. Ilyen például a burgonya, a hagyma, a fokhagyma, a (barna)rizs, a (teljes kiőrlésű) lisztek és kétszersültek, a zabpehely és -korpa, a gyorfagyasztott halak, szárnyasok.

A nyár folyamán szorgos hangyaként az akkor olcsón megkapható idény zöldségeket és gyümölcsöket befőtt, lekvár, savanyúság stb. formájában raktározzuk el, így ősztől tavaszig élvezhetjük saját munkánk gyümölcsét. Mindezt sokkal olcsóbban és egészségesebben, mintha bolti termékeket vásárolnánk.

Ha szeretné tudni, mit tehet, ha megszorult, kattintson ide.

Forrás:

Hogyan főzzünk maradékból a hónap végén? (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik