Élet-Stílus

Pénteken búcsúztatják Király Tamást

kiraly-tamas(210x140)(3).jpg (király tamás)
kiraly-tamas(210x140)(3).jpg (király tamás)

A divattervezőt pénteken délelőtt 10 órakor kísérik utolsó útjára Gyöngyösön, az Alsóvárosi temetőben – tudatta a család ügyvédje csütörtökön.

Magyarország egyik legismertebb divatguruját április 7-én olyan súlyosan bántalmazták budapesti lakásában, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az 1952. szeptember 13-án született Király Tamás avantgárd divattervező a nyolcvanas években kezdte karrierjét. „Korai munkáit a szigorú geometriai formák jellemezték, később fordult egy csillogó stílus felé, és aranyozott, valamint ezüst laméból készült kreációkat alkotott. Valamennyi alkotása kézi készítésű. Úgynevezett divatkorzókat is rendez Budapest belvárosában” – olvasható a divattervező blogján.

A Vogue magazintól az ID-ig minden nagy divatmagazin publikált róla. Egyetlen kelet-európai résztvevőként Vivienne Westwooddal is bemutathatta kreációit. Riport- és portréfilmet készített róla a BBC, a ZDF és a TV5 csatorna. Tárgyiasult álmait minimalistának, konstruktivistának lehet nevezni, olyannak, amely a giccs titokzatos világához tartozik. A Stern német hetilap „divatpápának” nevezte őt.

Legutóbb március 22-én és 23-án volt divatbemutatója Budapesten az Elle Fashion Show keretében a Millenáris Parkban. Az utóbbi négy évben rendszeresen együtt dolgozott a Baltazár Színházzal, ahol értelmileg sérült színészek játszanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik