Szórakozás

Ma állnak bíróság elé Szita Bence gyilkosai

szita bence gyilkosai (szita bence gyilkosa, p.erika)
szita bence gyilkosai (szita bence gyilkosa, p.erika)

Ma reggel kilenckor kezdődik a Kaposvári Törvényszéken Szita Bence gyilkosainak a pere. A bíróság először a vádlottakat hallgatja ki. Holnap tizenkét tanú, június elején a szakértők meghallgatását tervezik.

A magyar kriminalisztika történetének egyik legmegrázóbb gyermekgyilkosságára derült fény tavaly november 3-án. Ekkor találtak rá a 11 éves Szita Bence elásott holttestére Toponár-Fészerlak területén egy régi temetőben.

Mint arról a Bors beszámolt: a felsőmocsoládi kisfiú eltűnését október 30-án jelentette be a gyermek nevelőapjának volt élettársa, P. Erika. A gyanú hamar az asszonyra és két kaposvári hajléktalanra, B. Józsefre és K. Józsefre terelődött.


Fotók: MTI / Varga György

A vád szerint P. Erika ezt a két férfit bízta meg Bence megölésével. Később az asszony zavaros vallomásában arról beszélt, hogy a gyereket okolta amiatt, mert nem élhetett együtt barátjával, Bence nevelőapjával. Abban látta a megoldást, ha elteszi láb alól a kisfiút.

A gyilkosok előre eltervezték, hogy a sántosi erdőbe csalják a gyereket. Ásót, kést és zseblámpát vittek magukkal. A gyilkosság előtt megálltak egy kocsmában inni, látták velük a kisfiút. Ő ekkor még nem sejtett semmit. Azt hitte, P. Erika megmutatja neki, hol fog majd házat építeni.

Amikor az erdőnél kiszálltak az autóból, már sötét volt. Az asszony és két társa együtt kísérte a gyermeket egy elhagyatott részre, ahol ütni, rugdosni kezdték, majd ásóval és késsel csaknem halálra kínozták. Egyes vallomások szerint a nő ezalatt zseblámpával világított. A gyerek még élt, amikor gyilkosai elásták. Az igazságügyi orvos szakértő megállapította: halálát fulladás okozta – írja a BorsOnline.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik