Élet-Stílus

Kutyája mentette meg a fagyhaláltól

Ha nincs a négylábú, minden bizonnyal megfagyott volna a kisfiú, aki három napot töltött egy mély lyukban Szibériában.



A mindössze 7 éves Raul Kutliakhmetov csak a csodának és hűséges barátjának köszönheti, hogy túlélte élete eddigi legnagyobb kalandját. A közelmúltban ugyanis három napra beleragadt egy több mint három méter mély lyukba, ahonnan sehogyan se tudott kiszabadulni.

Épp az iskolából igyekezett haza, amikor kétségbeesett ugatásra és vinnyogásra lett figyelmes. Ahogy fülelt, kiderült, hogy a hangok az út széléről, egy mély lyukból érkeznek, ahova mint kiderült, kedvenc kutyája zuhant bele. „Szerettem volna neki segíteni, megpróbáltam kiszabadítani, de végül én is a lyukba zuhantam” – mesélte. „Emlékszem nagyon fáztam, mégis torkom szakadtából üvöltöttem, hátha meghallja valaki, de nem történt semmi.”

A helybeliek néhány órával később máris a keresésére indultak: 200 önkéntes kutatta át a falu környékét három napon keresztül, miközben a 7 éves Raul a kutyával összebújva próbálta átvészelni a -10 fokos hideget. Végül a lyukhoz közel dolgozó útépítők figyelmesek lettek a kutyavonyításra és rájuk találtak. Újabb néhány óra múlva már mindketten biztonságos melegben lábadoztak.

A kisfiút vizsgáló orvos szerint a gyereknek az ijedtségen kívül nem esett nagyobb baja, a kihüléstől a kutya testének melege óvta meg.

Egyébként nem a szibériai négylábú az egyetlen, aki a teste melegével tartott életben gyereket. Egy éve egy elkóborolt ghánai kutyából lett igazi hős, aki egy sorsára hagyott csecsemővel éjszakázott, megmentve ezzel a gyerek életét. 2013 március elején pedig egy lengyel kutyáról cikkezett még a BBC is, aki egy hároméves kislány megtalálását segítette azzal, hogy ugatással jelezte, merre vannak. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik