Élet-Stílus

Kutya mentette meg az elhagyott csecsemőt

Az elkóborolt ghánai négylábúból igazi hős lett.

A hatóságok a furcsa párosra egy Winkongóban lévő híd alatt találtak: a kutyát indultak megkeresni, miután a közeli farmon élő gazdája aggódni kezdett, hogy az állat nem tért haza este. A keresésére indulók az éjjel nagy részét a kereséssel töltötték, miközben átfésülték a közeli erdőket és a földeket is a kutya után kutatva. Ezután kapták a hírt, hogy a közeli híd alatt látni vélték az elkóborolt jószágot.

A kutyát meg is találták ott és még valaki mást is: a négylábú ugyanis teste melegével védte azt a csecsemőt, akit édesanyja – feltehetőleg egy kétségbeesett tini – sorsára hagyott. A gyermeket azonnal kórházba szállították, de mint szerencsére kiderült a kalandot sértetlenül sikerült megúsznia – többek között négylábú megmentőjének köszönhetően.

A szakemberek ugyanis úgy vélik, hogy ha a kutya nem óvta volna a gyereket, és nem tartotta volna melegen, valószínűleg kihűlt volna. Így viszont megúszta egy kis fertőzéssel, ami annak következtében alakult ki, hogy a köldökzsinórt nem távolították el megfelelően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik