Élet-Stílus

Kutya mentette meg a 3 évest

A lengyel kislány a mínusz öt fokos hidegben akár meg is halhatott volna, ha nincs vele legjobb barátja.

A lengyel kisfaluban, Pierzwinben hamar híre ment, hogy a három éves Júliának nyoma veszett. Kétszáz ember indult a keresésére a kislánynak, és a család kis fekete kutyájának, amivel eltűnése előtt a házuk hátsó kertjében játszott – írja a BBC.

Lengyelországban, így a település környékén is még javában tart a tél, a kislány eltűnésének éjszakáján is mínusz 5 fokot mértek. Grzegorz Szymanski, a helyi tűzoltóparancsnok és a kutatás vezetője elmondta, tekintettel a nagy hidegre és arra, hogy a kislány ruhája nedves volt, akár meg is halhatott volna, ha nincs vele a kutyája, aki a testével melegítette őt.

A szakember a Reutersnek elmondta, a kutya igazi hős, mert amellett, hogy melegen tartotta a gyereket, a mentőcsapat hangját hallva, ugatni kezdett, így vezetve őket nyomra.

Nem ő az egyetlen

Nem csak a lengyel kutya vált egy csapásra igazi hőssé. Múlt hónapban egy oklahomai pit bull, Baby került a híradásokba azzal, hogy megmentette családját a biztos tűzhaláltól. Egyik éjjel otthonuk kigyulladt, ám mielőtt a lángok elterjedtek volna, Baby a füstszagot érezve azonnal a hálószobába rohant és a gazdáin ugrálva, ugatva figyelmeztette őket a veszélyre. Miután a család kimenekült a házból, a 10 éves kutyának még maradt annyi lélekjelenléte, hogy az öt további kutyát is kivezesse a lángok között.

Novemberben pedig egy hét hónapos kölyökkutyáról cikkeztek, aki Angliában egy kisfiút lökött el egy kamion útjából, vállalva, hogy a jármű őt üti el. A kutyának eltört a gerince, a lába és számos belső sérülést szenvedett, ám a hírek szerint van remény arra, hogy teljesen meggyógyuljon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik