Élet-Stílus

Újra szaladgál a fűallergiás vizsla

A magyar vizslalány egy tucat dologra allergiás a fű mellett.

Az első tünetek a Nagy-Britanniában élő kutyán 2 éves kora körül jelentek meg. Gazdái, a 39 éves Vicki és férje Glyn arra lettek figyelmesek, hogy Millie tappancsai, a hasa alja és a lábszára folyamatosan kisebesedik.

Az aggódó gazdik természetesen azonnal orvoshoz vitték kedvencüket, de megoldást a problémájára egy tucat csodaszer és legalább 10 ezer font elköltése után, évek múlva sem találtak. A tappancsa teljesen elhasználódott: a bőre a talpán elképesztően vékony és sérülékeny lett, hiszen szinte folyamatosan sebes volt, és állandóan nyalogatta – mondja Vicki.

>Évekkel később végre kiderült, hogy Millie extrém allergiában szenved: a szója, a pollen, a rizs és a glutén mellett a macskaszőrre, sőt még a fűre is allergiás. A betegsége miatt Vickiék kénytelen voltak rokonoknál elhelyezni macskájukat, Tinkerbellt, hogy az érzékeny Millie ne legyen folyamatosan kitéve a macska szőrének.


Képünk illusztráció
Fotó: MTI

A sétákra azonban sokáig nem találtak megoldást. A pár felváltva cipelte Millie-t a füves területeken, csakhogy a tünetei nem javultak addig, míg egy ismerőstől, aki egy angol pointer mellett egy 14 éves drótszőrű vizslát nevel, először hallottak a csizmákról, melyek megváltoztatták az életüket.

A kis lábvédőknek köszönhetően, Millie ma már újra szaladgálhat anélkül, hogy gazdáinak az allergiája miatt kellene aggódniuk. Vicki azért elmeséli, az utcájukban sokan mutogatnak rájuk – főleg a gyerekek, de sajnos sok felnőtt is – akik azt hiszik, a gazdik ezzel a módszerrel kínozzák a kutyát. „Fogalmuk sincs, hogy Millie-nek mennyit segítenek a furcsa kinézetű holmik! Hosszú évek után, végre újra önfeledten szaladgálhat, és ez felbecsülhetetlen!” – mondja meghatódottan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik