A kekszek, müzliszeletek könnyű, gyorsan elérhető, ugyanakkor tápláló finomságok, melyekkel nemcsak azonnali energiához juthatunk, de értékes tápanyagokkal is hozzájárulhatnak a szervezetünk egészségéhez!
Érdemes megfogadni a Házipatika tanácsait, találja meg a legfinomabb variációt!
1. A magas rosttartalmú kekszek, ostyaszeletek, piskótaféleségek és müzliszeletek fogyasztása mellett igyunk sok vizet! A rostok csak víz hatására duzzadnak meg, csak így tudják kifejteni laktató hatásukat.
2. A müzliszeleteket, kekszeket együk reggelire (esetleg főétkezések után, desszertként); energiát biztosító, pozitív hatásukat magas összetettszénhidrát-tartalmuk adja.
3. Hetente minél többször fogyasszunk müzlit, müzliszeletet vagy kekszet reggelire, mert a gabonafélék fontos részét képezik az egészséges táplálkozásnak és lényeges, hogy más nyersanyagok mellett ezeket is bevigyünk szervezetünkbe. Lehetőleg váltogassuk az összetevőket, és ne ragadjunk le a kedvenc müzlinknél! Így könnyen változatosabbá tehetjük az étrendünket.
4. Részesítsük előnyben a gyümölcsös müzliszeleteket, amelyek ásványi anyagokban és élelmi rostokban gazdagok. A gyümölcs egyszerű cukrokat tartalmaz, amellyel könnyen tudjuk energiával ellátni a szervezetünket, elsősorban az agyunkat. Így a müzliszelet vizsgázóknak, vizsgára készülőknek ideális lehet!
5. Edzések és testmozgás előtt alacsony glikémiás indexű élelmiszereket fogyasszunk, így ugyanannyi energia-befektetéssel nagyobb teljesítményre leszünk képesek! Fontos ugyanakkor, hogy a megerőltető fizikai tevékenységek után a folyadék, ásványianyag- és vitaminpótlás mellett feltétlenül gondoskodjunk az energiapótlásról is!
Ha még több tanácsot szeretne olvasni, kattintson ide.
Forrás:
Műzli: így fogyaszthatja változatosan (Házipatika)