Élet-Stílus

Hitelkártyával akár spórolhatunk is[x]

Átgondolt, tudatos hitelkártya használat esetén akár több ezer forintot is megtakaríthatunk.

Vásárlási szokásaink különbözőek. Akad, aki akciókra vadászik, és az így olcsóbban beszerzett árucikken takarít meg bizonyos összeget, sokan online összehasonlító oldalakon böngészve választják ki, hogy honnan rendeljék meg a legkedvezőbb árú terméket, és van olyan is, aki nem, vagy nagyon ritkán, de céltudatosan vásárol, így enyhítve a családi kasszára nehezedő állandó nyomást.

Spórolni sokféle módon lehet, amelynek nem kifejezetten hétköznapi módja az, ha hitelkártyával fizetünk. Pedig körültekintő használattal, akár több ezer forintot takaríthatunk meg, amennyiben a hitelkártyához kapcsolódó türelmi időn belül a teljes felhasznált hitelösszeget visszafizetjük, és élünk a kártyához kapcsolódó egyéb kedvező lehetőségekkel. Az utóbbi időben több bank is forgalomba hozott olyan hitelkártyát, amely a türelmi idő biztosítása mellett különböző kedvezményeket kínál. A hitelkártya típusoktól függően változó kedvezmények között a leggyakoribbak azok, amelyek a vásárlások során néhány százalékos engedményt, vagy a vásárlások után visszatérítést adnak. Utóbbira jó példa a CIB Bank CIB Café hitelkártyája, amely egyrészt külön szolgáltatási csomag választásával meghatározott üzleti kategórián belül a vásárlások után visszatérítést ad és biztonsági SMS üzenetben értesít a kártyahasználatokról, másrészt vásárlási limit beállítási lehetőségével biztosítja számunkra, hogy naponta csak az általunk előzőleg meghatározott összeget költhessük el.
Ha a fenti előnyöket kihasználva úgy döntünk, hogy betéti kártya helyett inkább hitelkártyával fizetünk, akkor gyakorlatilag teljes egészében a bank pénzét használhatjuk kamatmentesen, abban az esetben, ha a hitelkártyához kapcsolódó türelmi időn belül a vásárlásra felhasznált teljes hitelösszeget visszafizetjük. Mindez annak köszönhető, hogy ebben az esetben a vásárlások útján felhasznált hitelösszeg után nem kell kamatot fizetni, ráadásul a vásárlásokra fordított összegek után jóváírást is kaphatunk. A jóváírással megtakarított tétel vagy csökkenti a visszafizetendő összeget vagy a hitelkeret feletti részt befektetésekbe, megtakarításokba tehetjük, amelyek így tovább kamatozhatnak.

THM 40,23%
A CIB Café Hitelkártya részletes feltételeit a CIB Bank Zrt, Lakossági Üzletág Általános Szerzôdési Feltételek és a CIB Café Hitelkártyákra vonatkozó kondíciós lista tartalmazza. A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.
A feltüntetett THM-érték számítása 375 000 Ft hitelkeret és 3 éves futamidô figyelembevételével
történt.. A Bank fenntartja a hitelbírálat jogát.

 

További információ


Ajánlott videó

Olvasói sztorik