Élet-Stílus

Egyre népszerűbb a „csináld magad” urna

Navigációs alkalmazás segíti a bécsi temetők látogatóit.

Nemcsak a temetőlátogatók, de a kertészek, sírkövesek munkáját is jelentősen megkönnyíti a Bécsi Temetkezési Vállalat honlapján található ingyenes sírhelynavigátor, ahol a név alapján bárki könnyedén utánanézhet, pontosan melyik temetőben, hol nyugszik a meglátogatni kívánt rokon. Az új navigációs alkalmazás hagyományos térképként vagy műholdas felvételként mutatja meg a temető aktuális szeletét, és például arra is választ ad, hogy hol található a sírhoz legközelebbi kút vagy szemetes.

Az alkalmazás navigációs funkciója 2013 tavaszára készül el, így az okostelefon-tulajdonosok jövőre már úgy tájékozódhatnak a temetőben, mintha GPS vezetné őket.

A bécsi temetőlátogatók 34 százaléka alternatív temetésben gondolkodik, ami majdnem duplája a legutóbbi, 2006-os felmérés eredményének. Mivel a megkérdezettek 26 százaléka hamvasztást szeretne igénybe venni, a Bécsi Temetkezési Vállalat kibővítette urnaválasztékát. A tizenkét új és különleges modell között így már van biológiailag lebomló, Swarowski-kristályokkal kirakott; gyógyító ásvánnyal, tigrisszemmel kombinált és „csináld magad” urna is. Az utóbbi egy kezeletlen juharfa urnából és festőkészletből áll, így a hozzátartozók maguk festhetik be elhunyt szerettük hamvainak tárolóedényét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik