Belföld

Így lesznek nyitva a győri temetők!

Csapucha Adrienn

2012. 10. 30. 17:23

A Győr-Szol Zrt. a kegyeleti megemlékezések idején különös figyelmet fordít a temetőkre, mind a nyitvatartást, mind pedig a tisztaságot illetően!

A felkészülés jegyében telnek a napok a megyeszékhely köztemetőit üzemeltető Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt-nél. A társaság munkatársai a temetőkben megmetszették illetve kivágták a száraz fákat, gyűjtik, majd elszállítják a lehullott falevelet, az aszfaltozott utakat seprik, a kavicsos utakat feltöltik és gereblyézik.

A Nádorvárosi köztemető esetében 1100 darab virág kiültetése és a virágládák őszi növényekkel történő beültetése is megvalósul. Ugyanitt az új ravatalozó lépcsőinek javítása szintén elkészül, a Hősi halottak emlékmű tisztítása pedig befejeződik. A biztonságos üzemeltetés érdekében a szakemberek ellenőrzik a kutak állapotát, amennyiben indokolt, a javításokat is elvégzik. Fagymentes idő esetén a vízvételi lehetőség biztosított lesz.

Ünnepi nyitva tartás:

A kegyeleti megemlékezés miatt a győri köztemetők 2012. október 29-től november 4-ig 7 és 20 óra között lesznek látogathatóak.

A behajtási jogosultsággal rendelkezők 2012. november 1-jén, 2-án, 3-án és 4-én 7 és 11 óra között hajthatnak be autóval a Nádorvárosi Köztemetőbe.

Újdonság idén, hogy a behajtási engedéllyel rendelkezők számára a megadott napokon és időben a Nádorvárosi köztemető mindkét bejárata nyitva lesz. Ez azt jelenti, hogy a Szent Lélek templom felőli bejárat is használhatják az érintettek.

Ügyintézési lehetőségek:

A távolról érkezőknek fontos, hogy a győri köztemetőkben 2012. november 1-jén, 2-án, 3-án és 4-én 10-16:20 óra között gondnoki ügyeletet biztosít a társaság, ekkor többek között a helyszínen sírhelyügyeket is lehet intézni.

Fontos a biztonság!

Jó tanács, hogy a temetőkbe látogatók még rövid időre se hagyjanak értéket – lakás és autókulcsot, táskát – a sírokon, a kutak környezetében és a járművekben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.