Belföld

Így lesznek nyitva a győri temetők!

A Győr-Szol Zrt. a kegyeleti megemlékezések idején különös figyelmet fordít a temetőkre, mind a nyitvatartást, mind pedig a tisztaságot illetően!

A felkészülés jegyében telnek a napok a megyeszékhely köztemetőit üzemeltető Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt-nél. A társaság munkatársai a temetőkben megmetszették illetve kivágták a száraz fákat, gyűjtik, majd elszállítják a lehullott falevelet, az aszfaltozott utakat seprik, a kavicsos utakat feltöltik és gereblyézik.

A Nádorvárosi köztemető esetében 1100 darab virág kiültetése és a virágládák őszi növényekkel történő beültetése is megvalósul. Ugyanitt az új ravatalozó lépcsőinek javítása szintén elkészül, a Hősi halottak emlékmű tisztítása pedig befejeződik. A biztonságos üzemeltetés érdekében a szakemberek ellenőrzik a kutak állapotát, amennyiben indokolt, a javításokat is elvégzik. Fagymentes idő esetén a vízvételi lehetőség biztosított lesz.

Ünnepi nyitva tartás:

A kegyeleti megemlékezés miatt a győri köztemetők 2012. október 29-től november 4-ig 7 és 20 óra között lesznek látogathatóak.

A behajtási jogosultsággal rendelkezők 2012. november 1-jén, 2-án, 3-án és 4-én 7 és 11 óra között hajthatnak be autóval a Nádorvárosi Köztemetőbe.

Újdonság idén, hogy a behajtási engedéllyel rendelkezők számára a megadott napokon és időben a Nádorvárosi köztemető mindkét bejárata nyitva lesz. Ez azt jelenti, hogy a Szent Lélek templom felőli bejárat is használhatják az érintettek.

Ügyintézési lehetőségek:

A távolról érkezőknek fontos, hogy a győri köztemetőkben 2012. november 1-jén, 2-án, 3-án és 4-én 10-16:20 óra között gondnoki ügyeletet biztosít a társaság, ekkor többek között a helyszínen sírhelyügyeket is lehet intézni.

Fontos a biztonság!

Jó tanács, hogy a temetőkbe látogatók még rövid időre se hagyjanak értéket – lakás és autókulcsot, táskát – a sírokon, a kutak környezetében és a járművekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik