Élet-Stílus

Velencéből Budapestre tart egy gondolás

gondola (gondola, )
gondola (gondola, )

Elindult gondolájával Bécsből a Dunán Budapestre vezető útján Vittorio Orio, a híres velencei gondolás.

A 71 éves férfi nagyon boldog, hogy ilyen idősen még lehetetlennek tűnő dolgokra is vállalkozhat. Első úti célja Pozsony, szakaszonként 55-65 kilométert fog megtenni, hogy 5 nap alatt teljesítse az összesen 300 kilométeres távolságot.

Tullio Cardona, olasz újságíró egy motorcsónak fedélzetén követi Ausztrián, Szlovákián és Magyarországon keresztül Oriót, és filmet készít az útról, amelynek legizgalmasabb részeit a YouTube videomegosztó oldalon is bemutatják.

A híres gondolás jelenet a Moonraker című James Bond filmből:

Orio, aki gondolás utazásainak köszönhetően tett szert világhírnévre, ezúttal a népek közötti barátság fontosságára akarja felhívni a figyelmet útjával. Az olasz matrózszövetség támogatását is élvező Egy gondola Európáért elnevezésű kezdeményezés egy jótékonysági projekt része, amely a gyermekek leukémiás megbetegedésének legyőzéséért végzett tudományos kutatásokat támogatja.

A híres gondolás “járművét” is népszerűsíteni akarja útjával. Velence városa ugyanis az UNESCO világörökségi listájára szeretné felvetetni a gondolákat, hogy így óvja meg kézműves elkészítésük több évszázados tradícióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik