Élet-Stílus

Ezért zsörtölődnek a Ryanair-utasok

stewardess (stewardess)
stewardess (stewardess)

Az ír fapados légitársaság gépein többe kerül az étel, mint maga a repülőjegy - állítja egy friss felmérés.

A nagy-britanniai fapados légitársaságok utasai közül a Ryanairrel utazók fizetik a legtöbbet a fedélzeten való fogyasztásért. Az evés-ivás költségei per pillanat többre rúgnak, mint amennyibe egy egyirányú utazás kerül, egy személynek.

A Ryanair-járatokon kínált snackekből a TravelSupermarket utazási portál kiválasztott 6 darabot (egy pohár tea, egy szendvics, egy doboz Pringles chipsz, egy darab Kit Kat csokoládé, egy üveg víz és egy kisüveg bor). A számításaik szerint ezeknek az összköltsége 18,07 fontra (átszámítva körülbelül 6500 forint) jött ki. Ez az összeg pedig túlszárnyalja egy genovai, varsói vagy éppen egy párizsi (jelenleg kínált) repülőjegy árát.

Ha összehasonlítjuk az említett élelmiszerek árát más légitársaság járatain kínáltakéval, a Ryanair árai bizonyulnak a legmagasabbnak – derül ki az utazási portál kutatásából. A TravelSupermarket által elvégzett ár-összehasonlítás szerint a fedélzeti falatozás az Aer Lingus ír fapados légitársaságnál 16,10 fontra (átszámítva mintegy 5700 forintra), míg az easyJetnél csupán 14,75 fontra (körülbelül 5400 forintra) jön ki.

Sőt, valamennyi élelmiszer fedélzeti ára legalább a tízszerese annak, mint amennyiért a szupermarketekben beszerezhetjük. Ez különösen a meleg italokra (tea, kávé) érvényes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik