„Nem látok semmi olyat a menüinkben, ami egészségtelen lenne” – mondta Daniel Coudreaut, az étteremlánc jelenlegi vezérigazgatója Ohióban egy vele készült interjúban. A 47 éves férfi nyilatkozata újra felszíthatja a vitát az egészséges táplálkozás és gyorsételek támogatói között.
Coudreaut véleményének, miszerint a McDonald’s-féle ételekben nincs semmi egészségtelen, némileg ellentmond az, hogy mindegyikben van legalább egy – de inkább több olyan – alapanyag, ami garantáltan nincs rajta a dietetikusok listáin. Hogy egy példát mondjunk, egy dupla sajtburgerükben 42 gramm zsír és közel 1400 gramm nátrium van.
Amikor Coudreaut – aki pályája kezdetén még edénymosogatásból élt – arról kérdezték, felelősnek érzi-e magát azért, hogy az amerikai lakosság jelentős része elhízott, határozott nemmel felelt. Szerinte az átlagos vevőjük havonta csak három menüt eszik náluk. Arról nem is beszélve, hogy szerinte az elhízásjárványnak az sem szabna gátat, ha az összes éttermük bezárna.