Élet-Stílus

Így fogyott le Katalin hercegnő is

Immár magyarul is beszerezhető a „fogyás Bibliája”, amely „megfertőzte” a brit királyi családot és több hollywoodi hírességet.

Közeleg a bikiniszezon, Pierre Dukan testalkatra szabható diétájával azonban búcsút mondhatunk a pluszkilóknak. Ám ha az úszógumikkal, vagy a terhesség alatt felszedett súlyfelesleggel szállnánk szembe, vagy éppen egy teljes alakformálásra (akár 20-50 kiló mínuszra!) szánjuk rá magunkat, a francia orvos és táplálkozás-szakértő módszerével végre, véglegesen formába hozhatjuk magunkat.  A Dukan-diéta című könyv most végre magyarul is megjelent.

Vele fogynak a celebek

Nemcsak Katalin hercegnő, hanem az édesanyja, Carole Middleton és húga, Pippa is – akinek formás feneke hosszú ideig uralta a magazinok címlapját – a Dukan-diétára esküszik. Jennifer Lopez, a topmodell Gisele Bündchen és Penelope Cruz ugyancsak a diétaguru évtizedes megfigyelésekre alapozott módszerének köszönheti a szülés utáni formás alakját, sőt a Jóbarátok Mónikája, Courteney Cox-Arquette és Cheryl Cole a mai napig használja a súlyvesztő módszer egyes elemeit.

Dukan 2000-ben jelentette meg első könyvét Franciaországban, 2010-ben pedig Nagy-Britanniában. A kötet azóta mintegy 7,5 millió példányban kelt el világszerte, és a becslések szerint körülbelül 12 millióan próbálták ki a francia doktor nevével fémjelzett diétát.

Nem éheztet

A testalkatra szabható fogyókúrás módszer különösen azoknak nagy kincs, akik nem szeretnének éhezéssel fogyni, illetve a kalóriaszámolgatást is unják. Az pedig csak hab a tortán, hogy nincs mennyiségi korlátozás, sőt hetente egyszer még a kedvenc ételünkkel, valamint napi egy pohár borral is „bűnözhetünk” – a súlyvesztés továbbra is garantált.

Pierre Dukan körülbelül 40 évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni táplálkozástudománnyal, és fejlesztette ki a módszerét. Még pedig egy barátja kérésére, aki diétás tanácsot „rendelt” tőle. A barátnak azonban volt egy kikötése: ne kelljen kihagynia a húst az étrendjéből. Mire a doki azt javasolta neki, hogy 5 napon keresztül csak fehérjét, proteinben gazdag, zsírszegény ételeket fogyasszon, és igyon hozzá sok vizet. A módszer bevált: a barátja az 5 nap alatt körülbelül 5,5 kilót dobott le.

Katalin hercegnő a Dukan-diétával hozta bombaformába magát az esküvőre

Nincs jojóeffektus

Mivel Dr. Robert Atkins-módszere már javában terjedt az USA-ban, Dukan azt találta ki, hogy szénhidrátmentes diétát ír elő, amely a fehérjében dúskál. „Érdekes kísérlet volt, mivel teljesen különbözött az alacsony szénhidráttartalmú étkezési formától” – hangsúlyozta. És láss csodát, csak úgy olvastak le a kilók azokról, akik kipróbálták a négy szakaszból álló módszerét, amely – az elnevezéseit hallva (támadási szakasz, stabilizáló szakasz, stb.) – olyan, akár egy katonai stratégia.

A lényeg: a Dukan-diétával elkerülhetjük a jojóeffektust, amelynek a csapdájába többek között az énekesnő, Janet Jackson is rendszeresen beleesik.

Fogyókúra tippek és tanácsok a HáziPatika oldalán, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik