Hal
A halról köztudott, hogy nagyon egészséges étel, s bizony szívünk barátja is. A tengeri étel rendkívül gazdag omega-3 zsírsavban, amellyel csökkenthető a szívpanaszok kockázata.
Paradicsom
Közismert tény a paradicsomról, hogy megöli a rákos sejteket. Emellett segít megelőzni az agyvérzést, valamint a szívinfarktus kockázatát is csökkenti.
Bab
A hüvelyes, így a bab is, védő hatású növényi tápanyagokban gazdagok, csökkentik és stabilizálják a vércukorszintet, ezáltal segítenek megelőzni az infarktust.
Cseresznye
Nem csak a zöldségek és sós ételek óvják testünk motorját, gyümölcsök is betöltik ezt a védő funkciót. A cseresznyében például olyan növényi festékanyag vannak, melyek segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.
Szőlő
A kék szőlő teli van flavonoidokkal, ami csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát mivel, megakadályozza a vérrögök és a vérerek falán a lerakódások képződését.