Élet-Stílus

Itt az ideje a végleges szőrtelenítésnek! [A hét szépségtippje]

Hogy használjuk ki, hogy télen elveszítjük a nyáron megszerzett barnaságunkat? A Marie Claire szépségszerkesztője segít.

Ne bánkódjunk, inkább használjuk ki a helyzetet és gondoljunk a végleges szőrtelenítésre. Ehhez ugyanis ideális a fehér bőr! Ha az IPL villanófényes szőrtelenítést választjuk, a lebarnult bőrfelület a szőrszálak helyett elnyeli a fényt, ezzel csökkenti a kezelés hatékonyságát. Ez a kezelés a fehér bőrön a leghatékonyabb.

A tartós szőrtelenítés egyik legmodernebb technológiája az úgynevezett IPL, vagyis az intenzív pulzáló fénnyel történő epilálás. A szőrszál színéért felelős melaninsejt a szőrtüszőben, a szőrszálak növekvő fázisában termelődik. A nagy erejű fény ebben a sejtben nyelődik el, majd hővé alakul. Nemcsak magát a szőrszálat, de a szőrtüszőt is elpusztítja, ezzel a szőrszál újranövése lehetetlenné válik.

Tipp: Óvatosan a villanófényes szőrtelenítéssel az arcon: a szőrösödés ezen a területen a hormonoktól is függ. Fokozott szőrösödés esetében ajánlott előbb szakorvoshoz fordulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik