Élet-Stílus

A fájdalmas szexet botoxszal gyógyítják

Világszerte a nők mintegy 6 százaléka képtelen az önfeledt nemi örömre, vajon számukra megoldást adhat az idegméreg?

Míg egyre kevesebb nő használ ráncai kisimításához botoxot, egyre több olyan cikk jelenik meg, amely a fájdalmas szexuális életre (vaginizmusra) kínálja gyógymódként az elhíresült idegmérget. A botox az ígéretek szerint képes ellazítani a görcsös, megrövidült izmokat, és ezáltal lehetővé teszi az önfeledt nemi életet.

Dr. Deborah Coady, szülész-nőgyógyász gyakran alkalmazza ezt az eljárást, amikor már semmi más nem segít. Mint a Fox Newsnak elmondta, a különösen érzékeny terület kezelését ráadásul nem altatásban végzik, ugyanis szükség van a páciens közreműködésére, nehogy rossz helyre kerüljön a méreg: „Ha az injekciózást nem elég precízen végzik, akkor elmarad a jótékony hatás” – tette hozzá a szakember.

A botox injekció hatása mintegy három hónapig tart, utána ismételni kell, illetve a hatása teljes kialakulásához 2-3 hét szükséges. Ugyanakkor a hosszútávú megoldás érdekében azt javasolja az orvos, hogy a medencefenék fizikoterápiája is szükséges, hogy a kötőszövetet normalizálják és rugalmasabbá tegyék.

Ám az interneten sok helyütt figyelmeztetnek, hogy a botox injekció alkalmazását érdemes jól megfontolni, mivel egyrészt több alternatíva is létezik helyette, másrészt vajon tényleg jó ötlet idegmérget fecskendeztetni a vaginába, sorolja az ellenérveket az érinett nőket összefogó nonprofit szervezet, a Vaginismus Awareness Network. Ráadásul ez a tüneti kezelés semmit sem foglalkozik a vaginizmusban szenvedők pszichés panaszaival, pedig gyakran ilyen okok állnak a fájdalmas szex mögött.

Szakértők épp ezért javasolják, hogy forduljanak az érintettek először is szexológushoz, illetve tanulják meg az intim tornát, aminek segítségével megerősíthetik a medencefenék izmait, valamint lazítani is megtanulhatnak, ráadásul kellemes mellékhatásként növekedik a testtudatuk azon a kényes területen is

Ajánlott videó

Olvasói sztorik