Élet-Stílus

A net miatt máshogy állunk a szexhez

Aki kötöttségek nélküli, gyors és névtelen szexet akar, az nem bárban, hanem az interneten keresgél.

Az ma már tény, hogy a modern technika vívmányai, így az internet, a mobil- és okostelefonok az életünk, így a párkapcsolatainknak is szerves része. Azt viszont nem is gondolnánk, hogy megjelenésük óta milyen mértékben megváltoztatták nemcsak a viselkedésünket, de a gondolkozásunkat is.

Akkor, amikor ma már arról kell hogy szóljanak az illemkódexek, hogy Facebookon vagy SMS-ben egyszerűen illetlenség – ha nem egyenesen bunkóság – szakítani, akkor azon sem szabad meglepődnünk, hogy az internet és ezzel minden pozitív és negatív hozadéka, már a hálószobába is bekéredzkedik.

A Plymouth Egyetem szakemberei szerint nagyban megváltoztatják a fiatalok szexhez való viszonyulását. Mivel ma már alig van olyan tizenéves, akinek ne lenne internethozzáférése, ezért az is magától értetődő, hogy mostanra már mindenki ismerkedett is ezen keresztül. A szakemberek szerint vannak fiatalok, akik kifejezetten testi vágyaik kielégítésére használják a világhálót: az a tapasztalat ugyanis, hogy a neten keresztül sokkal gyorsabban találnak egyéjszakás kapcsolatra, névtelen és főleg kötöttségektől mentes szexuális viszonyra partnert.

Ezt támasztja alá az a felmérés is, amiben összesen 865, 16-24 éves fiatal vett részt, akik közül 10-ből 1 elismerte, hogy szexelt már olyan emberrel, akit közvetlenül a neten ismert meg. A megkérdezettek 50%-a túl van már egy webkamerás szexuális aktuson, az egyharmaduk ráadásul egy teljesen ismeretlen emberrel tette mindezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik