Élet-Stílus

Miért jó, ha azonnal elalszik szex után?

Azon bosszankodsz, hogy utána szinte egyből az oldalára fordul és már alszik is? Ne tedd!

Ennél egyértelműbb és jobb bizonyítéka a partnered és közted lévő erős érzelmi köteléknek ugyanis már nem is lehetne – legalábbis ezt állítják a Pennsylvania Egyetem szakemberei, akik egy most elkészült vizsgálatra hivatkoznak, melynek alapját egy névtelenül kitöltött kérdéssor adta.

Eszerint azok a párok örülhetnek, ahol az egyik, vagy mindkét fél azonnal elalszik az aktus után, mert a szakemberek szerint ez a bizalom és az érzelmi egymásra hangoltság egyértelmű jele. Érdekes, hogy míg a szakemberek szerint a „pillow talk” (a szex utáni beszélgetés) hiánya éppen hogy jót jelent, a vizsgálatból kiderült, hogy azok, akiknek a párja rendszeresen az oldalára fordul és elalszik, hiányolják a szex utáni intimitást, az összebújást és a beszélgetést is. Vagyis egyáltalán nem az az első gondolatuk, hogy a párjuk szereti őket…

Egyébként a kutatók szerint egyáltalán nem törvényszerű, hogy a férfiak zuhannak álomba először. A kitöltetett kérdőívek tanúsága szerint ezt a nők éppen olyan gyakran megteszik, mint a férfiak, sőt! Ha éppen nincs szex, akkor rendszerint a nők alszanak el hamarabb. (Aminek az is az oka, hogy a férfiakba évszázadok óta bele van kódolva, hogy őrizniük kell a családjukat és párjukat is.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik