Élet-Stílus

Valóra vált álom: csodaország csokiból

Hangozhat bármi jobban ennél? Kína így szeretné összeédesgetni a világ sokféle kultúráját...

Több mint 200 művészeti alkotás csokoládéból, több mint 3500 négyzetméteren: a Világ Csokoládé Csodaországa tavaly debütált Pekingben, a következő állomása pedig a sanghaji Himalája Művészeti Múzeum lesz 2011. december 16. és 2012. február 19. között.

Az utazó csokicirkusz első állomása a kínai főváros, Peking volt még az év elején, a 73 napos kiállítás alatt közel félmillió ember nézte meg az édes csodákat. „Megvalósítottuk a Világ Csoki Csodaországa ötletét, és ez a világ első csokitémájú parkja” – büszkélkedett Paul Csao, az eseményt szervező cég helyettes marketingigazgatója.

A különleges kiállítás a Föld különböző kultúráiból merített inspirációt, így látható a Transformers Űrdongója, de a sanghaji Huangpu-folyó is elkészült! Nem hiányozhat a híres agyaghadsereg sem, persze ezúttal az is a barna finomságból formázódott, de megtalálhatók a Louis Vuitton-táskák is.

Bár részleteket nem közöltek arról, hogy mindehhez mennyi csokira volt szükség, tudni lehet, hogy több tucat csokoládékészítő mester dolgozott a kiállítás tárgyain.

Kínában a csokoládé egyébként csak az utóbbi időben lett népszerű, a kiállításszervező pedig azt szeretné, ha ezzel is jobban megismernék a csokoládé kultúráját az emberek. A látogatók egyébként, akár csak tavaly, arra is lehetőséget kapnak, hogy maguk is alkossanak valami maradandót a helyszínen, amit utána haza is tudnak vinni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik