Élet-Stílus

Praliné csak milliárdosoknak

Drága alternatíva a csokimikulás helyett, Belgiumból.

A világ legdrágább csokoládéja hol máshol is készülhetett volna, mint a „csokoládé országában”, Belgiumban. A brüsszeli csokoládémester Paul Wittamer és az ékszerész, Fabienne Lascar mestermunkája a 240 ezer dollárba (átszámítva közel 54 millió forintba) kerülő praliné. A különleges édességnek nagyon sötét ganache (csokikrém) és karamell adja az alapját, az ízét pedig gyömbér és ehető aranyból készült öntet bolondítja meg. Ám a hab a tortán, pontosabban a pralinén nem más, mint egy 3,63 karátos gyémánt, amely a csokoládét díszíti. Természetesen, aki sokallja a csokoládé árát, gyémánt nélkül is megvásárolhatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik