Élet-Stílus

Egészségesnek hitt ételek, amik nem tesznek jót

Sokszor kapunk különböző étkezési tanácsokat, de nem árt utánanézni, mennyire hasznosak, mielőtt megfogadjuk őket.

Rengeteg olyan étel van, amely előkelő helyen szerepel a fogyókúrás tippek között, ám ha boltban vásároljuk, akkor akár rosszat is tehetünk az egészségünknek. Például a pattogatott kukorica elvileg kalóriamentes, valójában az üzletekben kapható a popcornnak a light verziója sem túl egészséges rágcsálnivaló. Magas nátrium- és diacetiltartalma miatt azonban a táplálkozási szakértők azt tanácsolják, hogy a popcornt semmiképpen se fogyasszuk rendszeresen. Egyél helyette natúr olajos magvakat alkalmanként körülbelül egy marékkal.

A light salátaöntetekkel sem jobb a helyzet: az összetevők listája alig fér rá az üvegekre… Tele vannak ugyanis tartósítószerekkel és egyéb adalékanyagokkal (nem beszélve a magas nátrium- és cukortartalmukról), ezért sokkal jobban jársz, ha a salátádat egy kevés extra szűz olívaolajjal és balzsamecettel locsolod meg.

Bár az aszalt gyümölcsök valóban sok rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, azonban gyakran ként és cukrot adnak hozzájuk, mire kereskedelmi forgalomba kerülnek. A bioboltokban ugyan kaphatsz kénmentes és cukrozatlan fajtákat, azonban érdemes helyettük friss gyümölcsöt enned. Ezek jobban laktatnak, és kevesebb kalóriát is tartalmaznak.

Ha szeretnél még több tévhittel leszámolni, kattints ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik