Élet-Stílus

Szeretnél kertet Bécsben?

Bérlőket keres az osztrák főváros, egészen pontosan biokertészeket. Akiknek azonban csak annyi a dolguk, hogy gyomláljanak és szüreteljenek, ha beérik a termés.

Bécs 22. kerületében, a Bio-Zentrum Lobau egyik szántóföldjén találhatóak a 80 négyzetméteres parcellák, amelyeket májustól október végéig lehet művelni évi 110 euró (33 ezer forint) bérleti díjért. Bécs Város mezőgazdasági üzeme, amely a földterület gondozója, előre beülteti a kiskerteket különféle zöldségekkel, például borsóval, zöldbabbal, sárgarépával, karalábéval, káposztával és paradicsommal. természetesen más növényekkel is gazdagíthatják a bérlők kertjüket, de ennek körét megszabják.

A vetőmagoknak és palántáknak szigorúan génmódosítás- és vegyszermentesnek kell lenniük, illetve nem szabad használni sem műtrágyát, sem növényvédő szereket. Épp ezért nem engedik burgonya vagy kukorica vetését sem, az előbbit a krumplibogarak miatt, az utóbbinál pedig szinte nincs génmódosítás-mentes vetőmag.

Nem meglepő módon a kertek iránt nagy az érdeklődés, ezért már most be kell jelenteni az igényt rájuk levélben vagy e-mailen. A bérlők között egyaránt akadnak nyugdíjasok, diákok és nagycsaládosok is, sokan közülük „visszajárnak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik