Élet-Stílus

A káros szenvedélyünk az arcunkra van írva

Ha tele vagyunk rossz szokásokkal, ne várjunk a csodát a méregdrága kozmetikumoktól.

Vannak, akik annyira megszállottjai az örök fiatalságnak és a ráncmentes, hamvas bőrnek, hogy ezért még a plasztikai sebész késétől sem riadnak vissza. Mások eddig nem merészkednek és beérik a drága kozmetikumokkal, akik ugyanezt a csodát ígérik percek alatt, míg egy harmadik csoport begyűjti a legkülönbözőbb krémeket, hogy biztosra menjen.

És mint kiderült az egész cécó egy lyukas fabatkát sem ér, ha mellette nem váltunk életmódot. Vagyis aki dohányzik, iszik, ráadásul még éjszakai bagoly is, ne várjon csodát: a bőre ugyanolyan használt és nyúzott lesz, mint előtte, függetlenül attól, milyen rendszeresen kenegeti.

A dohányzásról, az alkoholról sőt, a kialvatlanságról is köztudott, hogy nem tesz éppen jót a bőrnek, de azt valószínűleg még nem tudtuk, hogy a bőr öregedéséért közvetlenül is felelősek. A dohányzás például első számú oka a ráncosodásnak, a nikotin ugyanis pusztítja a bőrben található elasztilt, ami a rugalmasságért felel. Az sincs nyert helyzetben, aki füst helyett az alkoholra voksol: ez ugyanis kiszárítja az arcbőrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik