Élet-Stílus

Hány kapcsolatra vagy a nagy Ő-től?

Vajon összejöhet elsőre is, vagy a csalódás borítékolva van?

A szakértők szerint bármennyire lelombozó, inkább az utóbbi a valószínű. Mert bár egyáltalán nem kizárt, hogy valóra váljon a gimnazista álom – meglátni és megszeretni és megtartani az örökkévalóságig, egyetlen pillanat műve – az igazság az, hogy a jó kapcsolathoz ugyanúgy tapasztalni kell, mint minden máshoz az életben.

Egy amerikai párkapcsolati szakember, Peter Todd a múlt héten publikált egy tanulmányt pontosan ebben a témában, amiben kitér arra, hogy manapság átlagosan 12 kapcsolatra van szükség ahhoz, hogy meglegyen minden tapasztalatunk ahhoz, hogy harmonikus és boldog kapcsolatot élhessünk. Ennyi idő alatt tanulunk meg párkapcsolatban viselkedni, kompromisszumot kötni, együtt élni valakivel és legalább ennyi csalódás kell ahhoz, hogy tökéletesen tisztába keveredjünk azzal, mit várunk a kapcsolatoktól.

Igen-igen: ez pontosan azt jelenti, hogy Todd szerint a nagy Ő egyáltalán nem a szerencse és még kevésbé a véletlen műve, sokkal inkább a tapasztalatainké. Ez persze nem jelenti azt, hogy az életre szóló kapcsolatokban ne lenne fontos szerepe a kémiának, ahogy azt sem, hogy minden 13. párkapcsolat automatikusan a mennyben köttetett – van akinek elég sokkal kevesebb tapasztalat is, míg másoknak ennél sokkal több kell.

A szakember elárulta azt is, hogy pontosan ugyanilyen szisztéma alapján választjuk ki magunknak a tökéletes lakást és a munkahelyet is.

Ami minket illet, kíváncsiak lennénk a Ti véleményetekre is. Szerintetek van olyan, hogy elsőre összejöjjön, vagy egy-két szakítás mindenképp benne van? Írjátok meg kommentben!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik