Élet-Stílus

Szakítani fog, ha fogyózni kezdett?

Egész eddig nem érdekelte a súlya, most viszont vadul diétázik és sportolni kezdett? Nem kizárt, hogy szakítani fog.

Legalábbis ezt állítja az az amerikai kutatócsoport, ami Thomas Klein vezetésével és 2000 résztvevő bevonásával a boldogság és a testsúly közötti kapcsolatot vizsgálta. A kutatók a megkérdezéses teszt során kiderítették, hogy a boldog pároknál a súly nem téma, olyannyira, hogy a többség a kapcsolat virágkorában nemhogy nem tartja a súlyát, hanem még hízik is, hiszen nincs akkora nyomás (a konkurenciaharc miatt).

Ezzel szemben az, ha egy párkapcsolatban az egyik fél minden átmenet nélkül, hirtelen vad fogyókúrába kezd, az legalábbis gyanakvásra ad okot. Klein szerint ez ugyanis annak a biztos jele, hogy a kapcsolatban valami nincs rendjén. A külső megváltoztatása egyrészt jelezheti azt, hogy az illető fél szeretné ismét felkelteni a másik érdeklődését – ellaposodott kapcsolatoknál elsősorban -, ugyanakkor jelezheti azt is, hogy vissza szeretne térni a párkapcsolatot keresők közé (ahol a legjobb formáját szeretné mutatni).

Egy biztos, mérget nem vennénk rá, hogy a diéta és a szakítás között direkt összefüggés van, ám annak igenis lehet valóságalapja, hogy a hirtelen változást figyelmeztető jelként értékeljük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik