Élet-Stílus

Kövérít a szemöldököd?

Néha apróságokon múlik, hogy milyen benyomást keltünk. Akár a szemöldökünk is többet mutathat, mint szeretnénk...

A lélek tükre a szem – és bármelyik tükröt még jobban fel lehet dobni egy jól megválasztott kerettel. A szemöldök ráadásul nem csak egyszerűen keretezi a szemet, de öltözteti is az arcot.


A hangsúly a szemre kerül – Fotó: Shutterstock

Morbid ötletnek tűnhet, de akár kövéríthet is! Kezdjük ott, minél ápoltabb egy szemöldök, annál elegánsabbnak, akár vékonyabbnak látszik miatta/tőle az arc. De álljunk meg egy pillanatra: a jól megalkotott szemöldök vonal valóban vékonyít, de ez nem igaz a vékony szemöldökre, sőt! A ceruza vékony szemöldökvonal épp ellenkező hatást válthat ki: még teltebbé teheti az arcot.


Itt a telt arc a legfeltűnőbb – Fotó: Shutterstock

A szemöldökformájának drasztikus megváltoztatását legjobb, ha szakemberre bízzuk, de egy jó sminkkel magunk is formálhatunk rajta, ha csak egy kis igazításra van szükség. A szemöldökceruza használata gyors és praktikus, de profibb és természetesebb eredményt érhetünk el, ha szemöldökpúdert választunk. Ezek hasonlóak a szemhéjpúderekhez, csak mattabbak. A felviteléhez használjunk ferde ecsetet, de ha készletben vásároljuk, általában már benne is van az eszköz. Fésüljük át a szőrszálakat, majd a port rövid ecsetvonásokkal hordjuk fel a szemöldöködre, figyelembe véve a szőrszálak növekedési irányát. Ha drámaibb és tartósabb eredményt szeretnénk, buli előtt nedvesítsük meg a port (sötétebb lesz a végeredmény).

Tipp:
Essence eyebrow stylist, szemöldök ápoló készletben két különböző színű púdert, egy applikátort és három különböző formájú sablont találhatsz, hogy tökéletes formájú szemöldököd legyen.
– Az L.A. Makeup szemöldöksablon nyolcféle árnyalattal kapható. Minden doboz három különböző sablont tartalmaz, valamint egy ecsetet és a szemöldökpúdert.
– A BeYu Catwalk szemöldökpúder szett három árnyalatú púdert tartalmaz a szemöldök színezésére, a hozzá illő ecsettel, illetve szemöldök formákat nyújtó sablonok tartoznak hozzá.

Amit soha, semmilyen körülmények között ne tegyünk magunkkal:

Mesterkélt és rossz vonalú, ráadásul tartós – Fotó: Shutterstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik