Élet-Stílus

Neked is lehet kék szemed

Ha mindig is arra vágytál, hogy kék szemed legyen, de barnával kell beérned, hamarosan kicselezheted a sorsot...

Egy kaliforniai orvos állítja, kezében a kulcs a változáshoz: lézertechnológia segítségével képes a barna szemszínt tartósan kékké változtatni anélkül, hogy károsodna a látás. Dr. Gregg Homer tíz éve dolgozik az eljárás tökéletesítésén. Azt állítja, hogy tulajdonképpen a barna szeműek is kék szeműek – csak épp a barna pigment réteg alatt. „Speciális frekvenciájú lézert használunk, ami képes eltüntetni a pigmenteket az írisz felszínéről” – nyilatkozta az orvos a KTLA-nek. A beavatkozás mindössze 20 másodpercig tart. Miután a barna színező anyag elnyeli a lézer energiáját, megváltozik a szövet, a test pedig megszabadul tőle, így két-három hét alatt megtörténik az átalakulás. Ám soha többé nem lehet barna a szem, mert az a szövet nem tud már regenerálódni.

Dr. Homer kijelentette, hogy sosem fordult elő szövetkárosodás a tesztek során, de még egy év kutatást szán arra, hogy tökéletesítse az eljárást.

Várhatóan másfél év múlva elérhető lesz a kezelés az USA-n kívül, három év múlva pedig az Egyesült Államokban is lézer alá lehet feküdni, mintegy 5000 dollárért (kb. 1,1 millió forint). Azt is elárulta, hogy már most hatalmas az érdeklődés, aminek az is az oka lehet, hogy egy kék szembe sokkal mélyebben bele lehet nézni, mint a kevésbé átlátszó barnába. „Úgy gondolom, van valami jelentőségteljes abban, hogy ezzel mintegy kinyitod a lelked ablakát.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik