Élet-Stílus

Jön az alkoholmentes whisky

Állítólag pont olyan, mint az eredeti, az alkoholt leszámítva.

A termék persze nem azoknak szól, akik a whiskyt elsősorban az alkoholtartalma miatt isszák. Nekik az ArKay-féle ital kevés örömet jelent majd, ha csak az nem számít örömnek, hogy ettől a változattól garantáltan senki nem lesz másnapos.

A floridai központú cég a termékkel egyébként főleg azokat célozza, akik eddig valamilyen okból nem ihattak: tegyük fel, vallási meggyőződésből vagy azért, mert alkoholérzékenyek, esetleg más egészségügyi okból. December 1-jén, az alkoholmentes whisky világpremierjének napján viszont ez is megváltozhat és ha mást nem, legalább a whisky ízét kipróbálhatják.

Persze a „találmánynak” nem mindenki örül egyformán. A tradicionális skót whiskygyártókat már az alkoholmentes változat puszta említésétől is kiveri a víz. A szakemberek úgy vélik, az ArKay alkoholmentes itala csupán egy rafinált, ugyanakkor teljesen átgondolatlan reklámfogás, ami tönkreteszi az ital hagyományosan jó hírnevét. Az ugyanis köztudott, hogy a jó whiskyt – ami a víz és az árpa kényes egyensúlyán alapszik – nem lehet alkohol nélkül előállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik