Élet-Stílus

A túl sok netes pornó impotenssé tesz

A túl sok felnőtt tartalom nem tesz jót az állóképességnek, derült ki egy kutatásból. Megkérdeztük Kovács István producert, mit gondol erről.

Egyre több fiatal, egészséges, internetes pornográfiát rendszeresen fogyasztó fiatalember számol be szexuális problémákról. A srácok akár odajuthatnak, hogy már nem is indítja be a… fantáziájukat egy hús-vér nő. Nem meglepő módon súlyos pornó/önkielégítési függőségben szenvednek. Ráadásul ezek a huszonévesek nem is szívesen osztják meg a problémáikat társaikkal, attól tartva, hogy kinevetik őket. Ám fórumokon – persze névtelenül – sokan beszélnek hasonló tapasztalatokról, sőt, szinte normálisnak tekintik, hogy képtelenek az erekcióra.

A Padovai Egyetem által készített tanulmány szerint az ijesztő és túl korai tünetek lehetséges oka a dopamin túlstimulálása. Ez az ingerületátvivő vegyület többek közt a test reakcióiért felelős, ha szexuális inger ér bennünket. Így, amikor valóban szükség volna rá, egyszerűen cserben hagyja őket a testük. Megrázó beszámolók olvashatók arról, hogy több évtizedes, magányos, netes élvezet után mennyire nem lelik örömüket valós párkapcsolatban.

A Hír24 megkérdezte a hazai felnőttfilmesipar atyamesterét, Kovács „Kovi” István véleményét is ezzel kapcsolatban, aki leszögezte, nem szeretne a szexológus szerepében tetszelegni, de egyetért: ha nem ismerünk mértéket, az csak káros lehet. „Ha valaki nem viszi túlzásba a virtuális és valós élvezeteket, nem hiszem, hogy bajt okozhat magának ezzel” – vélekedett. „Ezzel szemben, ha valaki szenvedélybeteg – legyen ez akár pornó, alkoholfogyasztás vagy vásárlási mánia, de a csokoládé zabálás is árthat –, a mögött valamilyen lelki ok húzódik meg” – tette hozzá.

Megijedtél, és azonnal le akarsz szokni? Rossz hírünk van: várhatóan elvonási tüneteid lesznek, például álmatlanságot, influenzaszerű megbetegedést tapasztalhatsz. De mi ez ahhoz képest, ha jelenleg nem működik az, aminek csak 30-40 év múlva kellene akadoznia… A legokosabb talán az, ha segítséget kérsz szakembertől!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik