Nagyvilág

Megtámadta, mert netes játék közben kigúnyolta

Megúszta a börtönt egy 46 éves brit férfi, aki egy internetes játék után megkereste és megverte 13 éves ellenfelét, mert kötekedett.

Aki már egyszer is játszott huzamosabb ideig egy videojátékkal, az nagyon jól tudja, hogy meglepően fel tudja magát idegesíteni az ember, amikor akár csak egy ostoba hiba miatt is, de veszít. Ezt széttört joystickek és billentyűzetek tudják bizonyítani. Ahhoz pedig néha már majdnem emberfeletti türelem kell, hogy elviselje, ahogy az őt folyamatosan cukkoló netes ellenfele nyer ellene, és emiatt szidalmakkal tarkított ,és tréfásnak gondolt üzenetekkel kigúnyolja.

Ilyen helyzetbe került egy középkorú brit férfi is, akinek nem is sikerült nyugalmat erőltetni magára, amikor egy közelében lakó 13 éves fiú kilőtte a Call of Duty című háborús játékban – közölte a Daily Mail. A két játékos még júliusban került össze egy interneten keresztül játszott mérkőzésen, amely közben egymással is tudnak beszélgetni a résztvevők. A fiú az egész játék alatt trágárságokkal tarkított sértegető és gúnyos üzenetekkel bombázta a férfit, akinek akkor lett végleg elege, amikor a srác kilőtte karakterét.

A 46 éves, háromgyerekes Mark Bradford ekkor átrontott a mindössze kétszáz méternyire lakó fiúhoz, és dühében torkon ragadta a gyereket, aki barátaival játszott szobájában. A férfit végül a házban lévő anyuka szedte le a gyerekről, és bár személyesen ismerte a férfit, úgy döntött, hogy a rendőrséghez fordul, és eljárást indítottak a nyugalmát elveszítő férfi ellen.

Egy brit bíróság a héten döntött a Bradford ügyében – írta a Daily Mail. A középkorú férfi elismerte a testi sértés vádját, és 12 hónapra felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Emellett nyolc héten át elektromos helyzetjelző lábperecet kell viselnie, és este nem teheti ki a lábát otthonából. Az ügyben döntő bíró „nagyon aggasztónak” nevezte, hogy egy felnőtt férfi ennyire nem tudja elviselni, hogy kikapott egy 13 évestől, „függetlenül attól, hogy mit mondott”.

Arról azonban nem érkeztek információk, hogy eljárás indult volna-e a gyerek szülei ellen, akik hagyták, hogy a kisfiú egy olyan véres jelentekkel tarkított háborús játékkal játsszon, amelyet „18 éven felülieknek” címkével árulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik