Élet-Stílus

5 jó ok, hogy terápiára járj

Nem csak a bolondok járnak pszichológushoz, ezt mindjárt az elején szögezzük le. De vajon akkor kik, és miért?

Mindenkinek el kell mennie terápiára – legalább egyszer
Manapság egyre több kérdés merül fel az antidepresszánsok használatával kapcsolatban, talán épp ezért, a helyett, hogy bekapsz valami gyógyszert, ha szorongsz vagy levert vagy, inkább jelentkezz be egy szakemberhez. Csak próbáld ki! Meg fogsz lepődni, mi mindent tudhatsz meg magadról és azokról, akik körülvesznek. Ha tökéletesen érzed magad a bőrödben, akkor is megéri, sőt, jó karban tartani magunkat lelkileg is.

Jó kiadni magadból azt, amit sosem mondanál el
Ha szükségét érzed, a legvadabb, legőrültebb dolgokat mondhatod a terapeutádnak – hiszen az a munkája, hogy meghallgasson. Beszélhetsz a legbensőbb, legszemélyesebb és titkosabb gondolataidról, és nem fog ítélkezni feletted. (Ha mégis, akkor nem megfelelő szakembernél vagy!) Próbáld ki, milyen jó megszabadulni az érzelmi terhektől!

Megtanulhatod kezedbe venni a dolgaid
Ha megfelelő terapeutához fordulsz, megtanítja neked, hogyan foglalkozz a problémáiddal. Hiszen nem az a feladata, hogy megoldja a gondjaid, hanem hogy téged megtanítson rá. A megfelelő embertől sajátíthatsz el néhány egyszerű, de hatásos módszert, eszközt arra, hogy elboldogulj a mindennapokban.

A legjobb befektetés, ha magadba fektetsz be
Még mielőtt a végére érnénk, szóba kell hozni az anyagiakat. A terápia valóban nem a legolcsóbb módja az önfejlesztésnek, de talán nem is ez a legjobb megközelítés. Ha valóban szükséged van profi segítségre, egyszerűen fontos, hogy teremts elő pénzt rá, hiszen akár az egészséged lehet a tét. (Több magánrendelőnek van szerződése egészségpénztárakkal, érdemes ez után is érdeklődni például.)

Egy kis rend neked sem árt
Mikor takarítottál utoljára? Nem, nem a szobádban vagy az íróasztalfiókban, hanem a lelked zugaiban?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik