Élet-Stílus

Overdose vezetett Ascotban

A magyar ló végig bátran futott, elképesztően rajtolt, ám a végére visszacsúszott a negyedik helyre. A versenyt a kilences számú Prohibit nyerte.

A magyar ló az úgynevezett King’s Stand Stakes 1000 méteres futamon indult, amely az egyik legnagyobb presztízsű verseny a sprinter lovak számára.

A BBC kommentátorai is elismerték a magyar ló teljesítményét. A 15-ös boxból nagyszerűen rajtolt el Andreas Suboriccsal a nyergében, egy darabig az élen is haladt (a cím melletti képen), majd a mezőnytől elszakadó négyes élboly utolsójaként ért célba az 1000 méteres táv végén, alig lemaradva a harmadik és második helyezettől. A sprintversenyben 19 ló indult.

A verseny befutója
:

1. Prohibit (J. Crowley) 7-1
2. Star Witness (S. Arnold) 6-1 fav
3. Sweet Sanette (J. Spencer) 16-1
4. Overdose (A. Suborics)


Forrás: NSOTv videó
Overdose, a hatéves angol telivér első 12 versenyét megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában – 14 veretlen futást követően – kikapott Baden-Badenben. Azóta idén április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, új pályacsúccsal nyert. A magyar Ascot előtt május 21-én versenyzett, és hetedik lett a Temple Stakesen, a Haydock Parkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik