Élet-Stílus

Milliók tudatformálásra

Összesen 10 millió forint értékben pályázhatnak civilszervezetek szemléletformáló programok megvalósításának támogatására, „fenntartható tudatformálás” témakörben.

A programok célja a társadalom minél szélesebb körű megismertetése a fenntartható fejlődés elveivel, koncepciójával, gyakorlati megvalósításának lehetőségeivel. A beérkezett pályázatokkal kapcsolatos végső döntést a Fenntarthatósági Média Klub hozza meg, a Magyar Telekom pedig 10 millió forint értékű támogatási keretet bocsátott rendelkezésre. Az egy támogatásra adható minimum összeg 2 millió forint. Nem nyújtható támogatás a már megvalósított programok utófinanszírozására.
A társadalom minden rétegében szükség van a fenntarthatóság elveinek és gyakorlatának elsajátítására. Ezért a kuratórium olyan szemléletformáló pályázatokat vár, amelyek megvalósítása során a társadalom minél szélesebb rétegei felismerhetik a fenntartható fejlődés iránti felelősségüket és érdekeiket, a társadalmi és környezeti értékek megőrzésének igényét. Olyan gyakorlati példákat, mintaprojekteket várnak, amelyek segítségével a fenntartható fejlődés fogalma ismertté és népszerűvé válik.

Pályázatot nyújthatnak be az adott program megvalósításában közvetlenül érintett, kiemelten közhasznú és közhasznú társadalmi szervezetek – alapítványok, egyesületek, non-profit szervezetek. Nem pályázhatnak állami, kisebbségi, vallási, illetve politikai szervezetek.

A részletes feltételeket tartalmazó pályázati felhívás és a letölthető adatlap ide kattintva érhető el. A pályázatok beérkezésének határideje: 2010. május 10, elbírálásuk időpontja: 2010. június 10.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik