Élet-Stílus

Rick Astley megint április bolondja

A Youtube portál hagyományosan nagy tréfagyáros. Idén 100 éves videókkal készültek április elsejére, amelyből persze nem hagyhatták ki Rick Astley-t.

A videomegosztón az idei ötlet pusztán annyi, felvázolták milyen lett volna az oldalukon 1911-ben az öt legnézettebb vírusvideó. Ennél talán a kivitelezés eredetibb, arról is gondoskodtak, hogy a logo és lejátszógombok is korhűek legyenek. A zongora kísérettel előadott klasszikus klipből az újkori áprilisok egyik nagy tréfája a Rick Astley féle Rickrollozás sem maradhatott ki, amely idén Ruth Roll 1911-es hastáncában jelenik meg utalásképp.

Az elmúlt években is komoly szellemi energiák mozdultak meg április elseje közeledtével a cégnél. 2010-ben az oldalon szöveges formátummá alakult minden videó. Mindezt azzal magyarázták, hogy így spórol az anyacég a Google.

2009-ben az oldalon azt eszelték ki, hogy feje tetejére állították az egészet. A dolog úgy lett volna igazán vicces, ha a videók is visszafelé játszódnának le.

2010. 04. 01.

2010. 04. 01.

2008-ban – ekkor vett részt a YouTube először a Google által már évekkel korábban elkezdett áprilisi tréfálkozásban – és talán ez volt a legeredetibb ötlete is, azt találták ki, hogy a főoldalon bárhova is kattintunk Rick Astley szám töltődik le.

A nyolcvanas évek pop idoljának legismertebb klipje a Never Gonna Give You Up játszódik le ilyenkor, az oldal kiemelt videóira kattintáskor. Talán meglepő, de mindez nem is annyira volt újszerű, mert internetes körökben csak Rickrollozásnak nevezik, azt a heccet, amikor a brit szívtipró számait minél meglepőbb környezetben helyezik el. Erre a vonalra erősített rá igen komolyan a Youtube.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik