A dihidrokapsziát hatására minden diétázó rémálma, a süti, sőt a csoki is hatékony kiegészítőjévé válhat a fogyókúrának. A csilipaprika összetevője ugyanis a gyártók szerint felgyorsítja az anyagcserét és segíti a kalóriaégetést, ezért az USA-ban és Japánban már étrend-kiegészítőként árulják.
A Japán Étkezési Hivatal (FSA) szerint az összetevő biztonságos, a gyártó jelenleg az Európai Bizottság döntésére vár, hogy terméke a boltok polcaira kerülhessen. Közben felerősödött a kritikusok hangja is – noha a cég hangsúlyozza, hogy nem szeretné, ha az emberek azt hinnék, terméküktől lefogyhatnak – a dietetikusok szerint az anyag hatása minimális, egy 95 kilós ember mindössze 50 extra kalóriát éget el naponta.
AJÁNLOTT LINKEK:
A csilis csokoládé a jövő fogyókúrája? (nlcafe.hu)