Élet-Stílus

Karneváli arcok Rióból – Képgaléria!

Tűzijáték és fülsüketítő dobszó közepette, mintegy hetvenezer helyszíni és több millió televíziós néző szeme láttára megkezdődött vasárnap este a riói karnevál csúcspontja, a szambaiskolák felvonulása.

A tizenkét leghíresebb szambaiskola a karnevál több mint másfél kilométeres főutcáján, a Sambódromón vonul fel a nézők előtt. A jegyárak ötventől több ezer dollárig terjednek, attól függően, hogy a zsúfolt padokra vagy a légkondicionált, pezsgővel teletömött VIP-fülkékbe szólnak. A kétnapos eseményt televízión is milliók követik Brazíliában és világszerte.

Az iskolák a karnevál bajnoka címért és a karneváli koronáért versengenek; pénzdíj nincs, csak elismerés, mely egy évig, a következő fesztiválig biztosítja az első helyet az iskola számára. A díjat szerdán ítélik oda a koreográfia, a zene, a tánc és a kreativitás alapján.

Karnevál arcok. Fotó: MTI / EPA  (Képgaléria!)

Karnevál arcok. Fotó: MTI / EPA (Képgaléria!)

Az elit szambaiskolák hónapokat készülnek a fesztiválra, a show-k költsége elérheti az ötmillió dollárt (978 millió forint) is.
A látványos parádét számos híresség követte a helyszínről vasárnap; feltűnt többek között Gisele Bündchen brazil modell, Pamela Anderson kanadai-amerikai modell és Jude Law angol színész is.

Közel 800 ezer belföldi és külföldi turista érkezett a pénteken késő este rajtoló fesztiválra, melyből a város hatmillió lakosának nagy része is kiveszi a részét. A 193 milliós Brazília más részein is gyakorlatilag leáll a szokásos élet a farsangi szezonnak erre a hetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik