Élet-Stílus

Nem csak a garázscégeké az innováció

admin
admin

2011. 03. 02. 16:00

Hol hagytam a kocsim, hol lehet itt jó pörköltet enni vagy hogyan lehetne bizonyíték egy Skype telefonálás? Többek közt ezekre a kérdésekre adnak jó válaszokat az idei év legjobb innovációi.

Közel 60 különböző témájú pályamű érkezett az idei év leginnovatívabb fejlesztéseit kereső az Invitel által kiírt két technológiai – InnoMax és InnoApps – pályázatra.

A díj célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a kreatív, innovatív cégekre, amelyek képesek a saját szintjükön valami nagyot, újat, kiemelkedőt alkotni. A pályázatra két kategóriában lehetett nevezni. Az első a “profiknak”, a kkv szektorban dolgozó cégeknek, a másik pedig a kifejezetten az utánpótlásnak, a fiataloknak, főiskolásoknak egyetemistáknak szólt.

Az 5-19 fős vállalatok versenyében a GISDATA Kft. (ESRI Magyarország), GISearch térkép-alapú keresőmotoros megoldása nyert, amelynek lényege, hogy a webes kereséseket nem relevancia, hanem földrajzi közelség alapján rangsorolja, így a mobileszközökön tipikus, helyzetalapú keresések végrehajthatóvá válnak. Például, hogy a Nyugati Pályaudvarnál álldogálva, hol lehet egy jó pörköltet enni releváns hozzánk földrajzilag közel lévő válaszok születnek.
A 20-69 fős vállalatok versenyében a NetLock Kft. nyert. A megoldásuk lényege, hogy az videokonferenciákat, megbeszéléseket, Skype vagy MSN beszélgetéseket hitelesen tud dokumentálni, így azok bármilyen jogi eljárás során használhatók.

A 70- 250 fős vállalatok közt a NEXON Kft. humán erőforrás menedzsment és vállalatirányítási megoldásait juttatja el a KKV szektor szereplői számára is.

A KÜRT Zrt. ezek mellett különdíjat adott az Mg Park Kertépítés online támogatással oldalnak, amely egy egyszemélyes kertészettel foglalkozó mikrocég is komoly webes jelenlétben látja a siker lehetőségét.

Az “utánpótlás” kategóriában egyfelől Huszár Csaba kapta az Invitel Innoapps díját egy olyan okostelefon alkalmazásért, amely lementi az autónk koordinátáit, majd oda-vissza is tud minket navigálni a Google Maps segítségével.

A másik díjazott alkalmazás Kátai Imre József Cover Wall nevű megoldása lett, amely egy olyan, lényegében háttérkép, amely a gépünkön lévő zenékhez tartozó lemezborítók révén jön létre. Így emlékeztet milyen zenéket is hallgathatunk a gépünkön.A díjazottaknak egy ideig az Invitel állja a telekommunikációs számláikat, ugyanis a 3 kategóriában 300 ezer, 500 ezer és 1 millió forint értékű szolgáltatást nyertek a díjazottak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.