Élet-Stílus

Elszálltak a Gmail levelei

admin
admin

2011. 02. 28. 14:20

Százötvenezer postafiók tartalma tűnt el, levelekkel, csatolmányokkal, kontaktokkal együtt.

Körülbelül 150 ezer Google-felhasználó kapcsolta be úgy a számítógépét február 27-én reggel, hogy hiába próbált belépni a Gmail fiókjába vagy más Google szolgáltatásba. Az érintett felhasználóknak azzal kellett szembesülnie, hogy teljes fiókjuk törlődött, tehát be sem tudnak lépni a Gmailbe vagy a Google egyéb szolgáltatásaiba. Tovább vizsgálva az esetet az is kiderült, hogy a fiókokhoz tartozó összes adat (levelek, mappák, névjegyzékek, dokumentumok, naptárak) szintén az enyészeté lett – írta meg a részleteket a Bitport.hu.

A Google természetesen gyorsan igyekezett megnyugtatni mindenkit, és hivatalosan is közölte, dolgoznak a probléma megoldásán, és amilyen gyorsan csak lehet, visszaállítják az érintett fiókokat. Az persze kérdéses, hogy a fiókokkal együtt visszatérnek-e a levelek és egyéb felhőben tárolt tartalmak is, a nemzetközi média egyelőre sikertelenül próbálkozott az erre vonatkozó hivatalos álláspont kicsikarásával.
Hasonló esetek többször is előfordultak már: január legelején a Microsoft Hotmail szolgáltatása “szállt el” tizenhétezer felhasználó számára, nem sokkal később pedig a Yahoo levelezőjébe próbálkoztak sikertelenül belépni közel ugyanennyien. A Hotmail esetében pár nappal később az összes fiók helyreállt és szinte minden adatot is képesek voltak visszanyerni az üzemeltetők, viszont a Yahoo esetében nem voltak ilyen szerencsések az érintettek: a fiókokat ugyan visszakapták, ám a leveleknek búcsút inthettek.

Segíthet például egy olyan ingyenes alkalmazás, mint a PC-re, Mac és Linux rendszerekre egyaránt elérhető Gmail Backup. (Hozzátartozik, hogy egy 4 gigabájtnyi e-mailt és csatolmányt tartalmazó fiókot majdnem 10 órán keresztül ment le.)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.